Rhenen doet mee met het NK Tegelwippen 2024!

Categorieën

  • Praat en doe mee
  • Activiteit

Yeah! Gemeente Rhenen doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen. Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 gaan we de strijd aan met andere gemeenten. Door zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door groen. Maar dat kunnen we niet alleen. Doet u ook mee? 

Doe mee met NK Tegelwippen 2024!

Waarom meedoen met NK Tegelwippen? 

In ons land liggen veel tegels, maar te veel tegels kunnen voor problemen zorgen. Tegels zijn namelijk heel hard en laten geen water door. Omdat het vaak veel regent in Nederland, kan het water nergens naartoe. Het stroomt dan naar het riool. En als dat vol raakt bij hevige regenval, lopen de straten en kelders onder water.

Doe mee met het NK Tegelwippen

Iedereen kan meedoen! Als inwoner kunt u zelf een steentje bijdragen. Heeft u tegels in de tuin? En wilt u die vervangen door groen? Doe dan mee met het NK Tegelwippen. 

Breng uw tegels naar het afvalbrengstation Remmerden

Wilt u uw tegels inleveren bij het afvalbrengstation Remmerden? Dat kan! U kunt uw tegels inleveren en dit kost u geen afvalpunten. Maak hier uw afspraak voor het afvalbrengstation Remmerden. 

Spelregels voor het inleveren tegels: 

  • Meld uw tegels van tevoren aan via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen
  • Neem het aanmeldbewijs mee en laat deze bij de ingang zien
  • Maximaal 1m3 per keer inleveren

Wij nemen niet meer tegels aan dan 1m3 bij het afvalbrengstation Remmerden. 

Maak gebruik van onze gratis tegeltaxi

Heeft u uw tegels al vervangen door groen? Geweldig! Laat dan uw tegels gratis ophalen door onze tegeltaxi. Na de zomervakantie volgen nieuwe datums van de tegeltaxi. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het NK Tegelwippen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via [email protected].