QYUUBS bouwt flexwoningen Binnenweg

Eerder deze week ondertekenden wethouder Gert van Laar en Bardo Mutsaers van QYUUBS het contract voor de levering van 15 flexwoningen. De flexwoningen worden geplaatst op het braakliggende terrein van de gemeente aan de Binnenweg.

Het gaat om 12 tweekamerwoningen en drie driekamerwoningen. De moderne flexwoningen, ook wel verplaatsbare huizen genoemd, zien eruit als volwaardige woningen. Passend bij de boomrijke omgeving is gekozen voor een natuurlijke uitstraling. “Ze zijn weliswaar tijdelijk, maar daardoor niet minder comfortabel”, benadrukt Gert van Laar.

Flexibel en duurzaam

“De woningen worden in ons eigen productiebedrijf gebouwd”, vertelt Bardo Mutsaers. “Compleet met badkamer, keuken, leidingen en installaties.” De woningen zijn opgebouwd uit onderhoudsvriendelijke materialen die eenvoudig te vervangen zijn. Als de woningen klaar zijn worden ze met vrachtwagens naar de locatie gebracht. De komende 10 jaar staan ze dan op de Binnenweg. Daarna wordt er een nieuwe plek gezocht. Dat kan weer een tijdelijke plek zijn, of meer permanent.

Snel meer woonruimte

Wethouder Gert van Laar: “Er is in onze gemeente een groot tekort aan betaalbare woningen. We willen daarom snel meer woonruimte realiseren. Dit is nodig voor starters en inwoners die met spoed op zoek zijn naar een dak boven hun hoofd. Maar ook voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen.” De flexwoningen aan de Binnenweg worden verhuurd en beheerd door woningcorporatie Rhenam.

De gemeente heeft de ambitie om 150 flexwoningen te realiseren

Gert van Laar is blij dat de overeenkomst voor de levering en plaatsing van de eerste 15 flexwoningen nu getekend is. “In de praktijk blijkt dat het voorbereiden van dergelijke projecten meer tijd kost dan we hadden gehoopt. Maar uiteindelijk wel sneller dan permanente bouw.” Verwachting is dat de woningen eind 2024 geplaatst worden. Mogelijke locaties voor andere flexwoningen worden nog onderzocht.